драсть. учредитель внес тмз (телеки) в предприятие как товар, это действию увеличивает его вклад в уст.фонд? или внесению тмз как товар на склад и дальнейшие реализация не влияет на увл.уст фонда? просто он часто вносит тмз, но его вклад не погашается в уст.фонде.
Зарегистрирован: 13.12.2013 Сообщения: 730 Благодарности: 32/148 Откуда: из Меланхолии
Добавлено: Ср Апр 30, 2014 8:37 am Заголовок сообщения:
Петра. мне одно не понятно в этой ситуации. фирма занимается розницей и оптовой тор. учредитель вносит тмз с счет фактурой от себя, после через некоторое время ему обратно на эту сумму которое он вносил продают тмз, после этого его доля не увеличивается в уст.фонде, он так мне говорит. а разве такое возможно? можно вносит тмз от учр. и потом его доля не увеливаца?
Добавлено: Ср Апр 30, 2014 10:36 am Заголовок сообщения:
Жалилов Ойбек писал(а):
Петра. мне одно не понятно в этой ситуации. фирма занимается розницей и оптовой тор. учредитель вносит тмз с счет фактурой от себя, после через некоторое время ему обратно на эту сумму которое он вносил продают тмз, после этого его доля не увеличивается в уст.фонде, он так мне говорит. а разве такое возможно? можно вносит тмз от учр. и потом его доля не увеливаца?
ИМХО. (Менинг фикримча)
Ойбек. Корхона Устав фонди у ташкил топган вактда белгиланган булиб фаолиятининг 1-чи йили давомида тулик шаклланган (тулдирилган) булиши лозим. Бирок, корхона уз фаолияти ва унинг таъсисчиларининг хохишига кура Устав фондига узгартиришлар киритилиб купайтирилиши еки камайтирилиши (конунда курсатилган энг кам микдоргача) мумкин. Ушбу холатлар, агар корхонангиз МЧЖ булса, "МЧЖ" тугрисидаги конунда акс эттирилган ва шу конунни укиб чикишингизни тавсия киламан.Устав фонди билан боглик операциялар албатта хокимиятдан руйхатдан утказилгандан сунг амалга оширилиши мумкин.
Масалан. Корхона ташкил топган вактда Устав фонди 1000 сум белгиланган. Таъсисчилар уз мажбуриятларини бажариб булгандан сунг, яъни 1000 сум еки товар-моддий кийматликларни корхонага тоширгандан сунг, Устав фонди шаклланган хисобланади.
Устав фонди шаклланиб булгандан сунг, Таъсисчи Устав фонди билан боглик тегишли хужжатлар (карор, буйрук, хокимиятдан руйхатдан утиш ва хоказо) расмийлаштирилмагунга кадар хохлаган вактида хохлаган операциясини амалга оширишга хакли эмас.